Knihovna má nový knihovnický automatizovaný systém

29.09.2021 09:46

Vážení a milí čtenáři!

Pokud jste od září 2021 navštívili naši knihovnu, víte, že Obecní knihovna Bystročice začala používat nový knihovnický systém TRITIUS. Systém byl pořízen z dotace Ministerstva kultury ČR v rámci projektu Veřejné informační služby knihoven - VISK 3. Na rozdíl od systému "Knihovna", ve kterém jsme pracovali dříve a který je programován v databázovém prostředí Visual FoxPro,Tritius funguje ve webovském rozhraní. To znamená, že jak pracovní část pro knihovníky, tak i aplikace pro čtenáře je dostupná prostřednictvím internetu. Po kliknutí na nabidku "Katalog a účet čtenáře" na webových stránkách knihovny bystrocice.knihovna.cz/ budete přesměrováni na vyhledávání v katalogu Tritius Bystročice. Po přihlášení svým čtenářským číslem a datem narození se zalogujete na svůj účet. Zde uvidíte svůj přehled výpůjček, které si můžete 2x prodloužit online, přehled rezervovaných knih, máte možnost si zkontrolovat vaše osobní údaje nebo si změnit vstupní heslo. V katalogu si můžete vyhledat knihu, o kterou máte zájem a pokud zjistíte, že je půjčena, kliknitím na pole ZÍSKAT si ji můžete zarezervovat.

Katalog má rovněž další funkce, např. hodnocení přečtených knih, výběr oblíbených titulů atd.. 

Vyhledávat v katalogu je možné i bez přihlášení na účet, ale rezervace a hodnocení knihy je aktivní až po přihlášení. Nezapomeňte se vždy odhlásit!

Návod na používání katalogu najdete ZDE.

Pro čtenáře, kteří nemají přístup na internet, funguje knihovna stejně jako dříve. Ve čtenářském průkazu budou mít razítko s datem vrácení a počtem půjčených knih.